Probleme pentru Tesla: Produce mult mai puțin decât și-a propus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tesla și-a stabilit ca obiectiv să producă 1.500 de unități Model 3 în luna septembrie, însă a reușit să scoată de pe liniile de fabricație doar 260 de unități.

Tesla a început în luna august producția primelor unități ale noului Model 3, care a primit aproximativ 400.000 de precomenzi. Principala provocare pentru constructorul american este să fie capabil să livreze mașinile conform planului anunțat inițial, iar pentru moment lucrurile nu decurg atât de bine.

Conform unui anunț făcut în iulie, Tesla și-a propus să producă 1.500 de unități Model 3 în luna septembrie, însă raportul financiar publicat în noaptea de luni spre marți arată că numărul total al unităților produse a fost de numai 260, adică de circa 6 ori mai mic. Dintre acestea, doar 220 de unități au fost livrate cumpărătorilor.

În comunicatul de presă, Tesla afirmă că au existat o serie de „blocaje de producție” ca urmare faptului că „unele subsisteme de producție au necesitat mai mult timp pentru activare”. Pe de altă parte, Tesla insistă că problemele de producție au fost deja remediate și că nu există nicio defecțiune fundamentală în cadrul procesului.

„Este important să evidențiem că nu există probleme fundamentale cu producția lui Model 3 sau pe lanțul de furnizare. Înțelegem ce trebuie să corectăm și suntem încrezători că vom rezolva blocajele de producție în scurt timp”, menționează constructorul într-un comunicat de presă.

Raportul menționează de asemenea ca Tesla a livrat 26.150 de unități în perioada iulie-septembrie, dintre care 14.065 de unități Model S și 11.865 de unități Model X. De altfel, acesta a fost cel mai bun trimestru din istorie pentru Model S și Model X, iar Tesla anticipează că la finalul anului va depăși pragul de 100.000 de unități livrate. Întrucât în prima jumătate a anului a lvrat 47.077 de unități, Tesla va trebui să livreze 26.773 unități în ultimele 3 luni ale anului pentru a-și îndeplini acest obiectiv.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...