19:20:34 25.04.2024
Stiri

Vlad Plahotniuc, MESAJ TRANȘANT pentru Maia Sandu: „Vreau să le zic celor care se vor grăbi să spună că PD le oferă un MĂR OTRĂVIT prin această poziționare că mărul acela ar putea conține, de fapt, vitamine”

Politică 03.10.2017 11:29 Vizualizări7008 Autor: Ziarul National
Vlad Plahotniuc, MESAJ TRANȘANT pentru Maia Sandu: „Vreau să le zic celor care se vor grăbi să spună că PD le oferă un MĂR OTRĂVIT prin această poziționare că mărul acela ar putea conține, de fapt, vitamine” unimedia.info


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, este de părere că actuala opoziție de dreapta ar trebui să-și schimbe abordarea în perioada următoare, deoarece la anul viitor, atunci când sunt programate alegerile parlamentare, „s-ar putea să fim cu toții puși în fața unei situații extrem de periculoase pentru viitorul R. Moldova”.

„Constatăm că, în ultimele zile, în R. Moldova unele partide au început prematur campania electorală. Deja aceste partide desfac și fac alianțe politice, deși suntem la mai bine de un an distanță de alegerile parlamentare din anul 2018. Acest mod neinspirat de a face opoziție este dur taxat e electoratul de dreapta. Dacă nu vom schimba abordarea în perioada următoare, anul viitor s-ar putea să fim cu toții puși în fața unei situații extrem de periculoase pentru viitorul R. Moldova. Este un semnal de alarmă pe care prefer să-l dăm acum, dar nu când va fi deja prea târziu. În această perioadă, cetățenii au nevoie ca politicienii să se preocupe de problemele lor, ale cetățenilor, indiferent că politicienii sunt la guvernare sau în opoziție. PD nu va intra în această dezbatere electorală prematură”, a declarat Vlad Plahotniuc după ședința săptămânală a PD.

Vlad Plahotniuc a ținut să clarifice poziția formațiunii pe care o conduce, după ce Maia Sandu a reiterat ieri că PAS nu va face niciun fel de alianță cu PD.

„Pentru a clarifica poziția PD atât cea de acum, cât și cea de după alegerile din 2018, vă anunț că am propus astăzi ca la ședința Consiliul Național Politic al formațiunii, care va avea loc la sfârșitul acestei luni, să adoptăm o rezoluție, prin care stabilim clar că vom face alianțe politice cu oricare partid de dreapta care trece pragul electoral. PD nu va lupta împotriva partidelor de dreapta nici până în campania electorală, nici înainte. Cei de dreapta nu sunt adversarii noștri. PD va fi însă un adversar foarte categoric și eficient a celor care vor veni cu proiecte îndreptate spre blocarea cursului european de modernizare al țării, spre anularea acordurilor semnate cu UE și alte acțiuni care ar duce la o schimbare catastrofală a direcție de dezvoltare a țării. Vă asigur că acești adversari vor simți cu adevărat energia noastră, dar și capacitatea noastră de luptă în fiecare zi până în alegeri, daca va fi cazul”, a spus sursa citată.

Acesta a subliniat că obiectivul său este ca „R Moldova să aibă și după alegerile din 2018 o guvernare proeuropeană”, iar partidele de opoziție „nu trebuie să-și minimizeze șansele prin blocuri electorale capcană”.

„Sunt sigur că această direcție strategică va fi aprobată de către CNP al PD și cetățenii vor cunoaște încă de pe acum direcția pe care noi mergem. Pentru ca R. Moldova să rămână pe cursul proeuropean este nevoie ca fiecare partid de dreapta să-și maximizeze șansele. Nu trebuie să și le minimizeze prin blocuri electorale capcană. Observăm cu surprindere atitudinea periculoasă a unor partide de dreapta, care transmit un mesaj negativ și agresiv electoratului PD. Ei se dau în spectacol făcând anunțuri categorice că nu vor face alianță cu PD, o abordare pe care noi o considerăm prematură, pripită și naivă. Au mai făcut-o în alegerile prezidențiale precedente și au îndepărtat exact o parte din electoratul care ar fi asigurat câștigarea câștigul alegerilor de către candidatul de dreapta”, a precizat Plahotniuc, făcând, cel mai probabil, referire la Maia Sandu.

În același context, Plahotniuc i-a cerut liderei PAS să nu facă „a doua oară greșeala asta, pentru că de această dată costurile politice sunt mult mai mari pentru viitorul R. Moldova”.

„Înțelegem foarte bine cât de complicat va fi procesul de formare a unei alianțe proeuropene după alegeri, având în vedere animozitățile mai mult sau mai puțin justificate între partidele de dreapta. Dar înțelegem și mai bine ce înseamnă acum o deraiere de la procesul de modernizare europeană a țării, prin introducerea unui model de dezvoltare arhaic care nu are cum face rezultatul bun. Înainte de a încheia, aș mai vrea să le zic celor ce se vor grăbi din nou să spună că PD le oferă un măr otrăvit prin această poziționare că mărul acela ar putea conține, de fapt, vitamine. Să nu se mai lase otrăviți de propriile obsesii sau de orgolii și să se apuce de muncă”, a conchis președintele PD.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md