Republica Moldova a obținut locul trei la concursul celor mai frumoase timbre poștale din Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova a obținut locul trei la concursul celor mai frumoase timbre poștale din Europa, cu genericul „Castelele Europei”. În urma votului on-line, premiile au fost câștigate de Turkish Post (medalie de aur), Poczta Polska (argint) și Poșta Moldovei (timbrul „Castel Mimi” — medalie de bronz).

În acest an, în concurs au fost înregistrate un număr record de 58 de mostre filatelice, iar câștigătorii au fost aleși în baza votului on-line.

Rezultatele concursului online „EUROPA Stamp” de anul acesta au fost dezvăluite în cadrul Adunării Plenare PostEurop din București.

„Sunt foarte mândră să văd un număr record de înregistrări cu design atât de frumos! Aceste timbre incredibile prezintă astfel de repere frumoase ale culturii noastre diverse, răspândită în întreaga Europă și mă bucur să văd că designerii și-au folosit creativitatea pentru a realiza multe interpretări diferite ale acestei teme”, a declarat Anita Häggblom, președintă a grupului de lucru PostEurop Stamps.

Timbrul din seria „Europa. Castele” a fost pus în circulație de Poșta Moldova în aprilie 2017. Pe marca poştală este ilustrat Castel Mimi, un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea, din ordinul guvernatorului și vinificatorului basarabean Constantin Mimi.

Marca poștală a fost emisă într-un tiraj de 100 000 de exemplare, în format 46 x 27,5 mm. Prețul unei asemenea mărci este de 11 lei. Ediția filatelică este semnată de designerul moldovean Vitaliu Pogolșa.

„Suntem onorați de faptul că monumentul de arhitectură Castel Mimi a ajuns în atenția filateliștilor din întreagă lume. Este o recunoaștere internațională a bogăției arhitecurale a Moldovei”, a declarat Cristina Frolov, director general Castel Mimi.

Anterior, Castel Mimi a fost inclus în top 15 capodopere arhitecturale din lumea internațională a vinului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...