Transformă o cursă obișnuită de alergat într-un gest de solidaritate. „Maratonul Copiilor” revine cu o nouă ediție

IMG_8970

Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei organizează la data de 28 octombrie, evenimentul de caritate „Maratonul Copiilor”. În competiţie se pot înscrie copiii cu vârsta de 6-10 ani.

Maratonul Copiilor are drept scop atragerea atenţiei asupra necesităţii implicării copiilor în acțiuni de caritate. Pașii făcuți de ei vor scurta distanța dintre realitatea și visul unui copil de a merge la școală.

Pe lângă cursa propriu-zisă, participanții vor avea parte de ateliere de creație, moment artistic susținut de copiii de la Centrul Republican „Artico”, facepainting gratuit, distracție cu animatorii Clounella, jonglerie şi inele, tombolă cu daruri.

În acest an, în cadrul Maratonului, participanții se vor prinde în Cursa Bunătăţii pentru a ajuta adolescentele orfane şi din familii nevoiaşe asistate în proiectul „Spre Independență” al Diaconiei. Cea de-a XI-a generație de fete ieșite din sistemul rezidențial (orfelinate), primește aici șansa de a merge la o școală de meserii. Pe lângă posibilitatea de a merge la școală, în cadrul acestui proiect, adolescentele au parte de asistență socială, psihologică, spirituală, vocațională. Proiectul urmăreşte creșterea gradului de autonomie personală și socială al fetelor orfane.

Pentru a participa la Maraton, copiii și părinții lor sunt invitați să completeze formularul online de înregistrare aici.

Evenimentul este la cea de-a patra ediție și are drept scop cultivarea solidarității în rândul copiilor.

Mai multe detalii află aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente