01:56:15 24.04.2024
Stiri

Sunt cetățeni ai R. Moldova printre cei 59 de morți și peste 500 de răniți în ATACUL din SUA: Răspunsul MAEIE

Social 03.10.2017 11:00 Vizualizări2969 Autor: Ziarul National
Sunt cetățeni ai R. Moldova printre cei 59 de morți și peste 500 de răniți în ATACUL din SUA: Răspunsul MAEIE România TV


Cel puţin 59 de persoane au murit şi alte 527 au fost rănite în urma atacului armat comis duminică seara (luni dimineață în R. Moldova - n.r.), în oraşul american Las Vegas, informează ABC News.

Conform autorităţilor, bilanţul victimelor ar putea creşte.

Amintim că atacatorul a iniţiat un atac de la cel de-al 32-lea etaj al hotelului Mandalay Bay asupra a peste 22 000 de persoane care participau la un festival de muzică country. Acesta s-a sinucis în camera de hotel cu puțin timp înainte ca Poliția americană să ajungă la el.

Responsabilii de la Serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au declarat pentru Ziarul NAȚIONAL că printre victime nu sunt și cetățeni ai R. Moldova.

„Ambasada R. Moldova în SUA ne-a informat că nu avem răniți”, ne-a spus un angajat al Serviciului de presă al MAEIE.

Ieri, ministrul de Externe Andrei Galbur a transmis un mesaj de condoleanţe secretarului de stat al SUA, Rex W. Tillerson, după atacul armat din Las Vegas.

În mesaj a fost exprimată compasiunea profundă pentru familiile şi apropiaţii celor decedaţi. „Suntem alături de Statele Unite ale Americii şi exprimăm sincere condoleanţe familiilor victimelor și persoanelor rănite în urma atacului brutal. Gândurile noastre sunt îndreptate spre poporul american, dorindu-le tuturor putere pentru a depăși această tragedie cumplită”, a transmis Andrei Galbur.

Și președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe președintelui american Donald Trump: „EXCELENŢĂ, cu adâncă tristeţe am aflat vestea despre îngrozitorul atac armat din Las Vegas, care s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti și numeroase persoane rănite.

În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, doresc să Vă exprim, în aceste clipe de mare durere pentru Statele Unite, sentimentele noastre de profundă compasiune şi solidaritate cu cetățenii americani, precum şi cele mai sincere condoleanţe familiilor îndoliate.

Vă asigur, Excelenţă, de întregul sprijin al Republicii Moldova pentru poporul american, greu încercat în aceste momente”.

„Am aflat cu profundă tristeţe despre atentatul care a avut loc la festivalul de muzică din Las Vegas, soldat cu multiple pierderi de vieţi omeneşti. În aceste clipe dificile, în numele Guvernului Republicii Moldova şi al meu personal, exprim profundă compasiune şi solidaritate cetăţenilor Statelor Unite ale Americii”, se arată în mesajul prim-ministrului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md