Potrivit acesteia, sosirea avionului-cargo al Ministerului Apărării rus în capitala sârbă a avut loc fără presă şi într-o atmosferă marcată de confidenţialitate.

Aterizarea An-124 la Belgrad de pe aeroportul militar din Luhoviţ, o suburbie a Moscovei, a fost confirmată de serviciul flightradar.

Ministerul Apărării sârb şi autorităţile de la Belgrad s-au abţinut până acum de la orice comentarii pe acest subiect.

Serviciul de presă al Ministerului Apărării sârb a declarat pentru RIA Novosti că informaţii oficiale în acest sens vor fi date publicităţii mai târziu. Accesul presei era interzis luni pe aeroportul militar Batainitsa de lângă Belgrad, indică agenţia rusă de presă.

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic declarase anterior că livrarea a şase avioane de tip MiG-29 de către Rusia în cadrul asistenţei militaro-tehnice pentru Serbia ar putea provoca presiuni politice din afară asupra Belgradului, dar că republica nu va înceta să-şi întărească potenţialul de apărare, inclusiv în domeniul forţelor aeriene şi al apărării antiaeriene.

Rusia a început realizarea înţelegerii privind livrarea a şase avioane de vânătoare MiG-29 pentru forţele aeriene sârbe până în în 6 octombrie, conform agenţiei de presă menţionate care citează surse concordante de la Moscova şi Belgrad.

Potrivit unei surse ruse, precum şi lui Alexandar Vulin, ministrul apărării sârb, pentru prima oară avioanele ruse sunt programate să fie prezentate la parada militară din 20 octombrie, cu ocazia marcării eliberării Belgradului de sub ocupaţia nazistă la 20 octombrie 1944.

La sfârşitul anului 2016, preşedintele Alexandar Vucic, premier în acea perioadă, anunţase după o întâlnire cu ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, că Rusia va livra Serbiei şase avioane de vânătoare MiG-29, precum şi 30 de tancuri T-72S şi 30 de blindate BRDM-2.