Cum ar putea arăta echipa națională de fotbal a Cataloniei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ultimele discuții legate de independența Cataloniei, au apărut și speculații despre posibilitatea ca FC Barcelona să nu mai evolueze în La Liga, dar și despre posibilitatea ca echipa națională a actualei comunități autonome din nord-estul statului iberic să fie afiliată la FIFA.

În cazul în care Catalonia își va declara independența, cel mai probabil, actuala echipă națională a regiunii va participa și în preliminariile pentru Cupa Mondială și Campionatul European și, având în vedere jucătorii pe care i-ar putea avea la dispoziție, sunt mari șanse ca respectiva reprezentativă să obțină și calificarea la turneele finale.

Cum ar putea arăta o posibilă echipă națională a Cataloniei:
Portar:
Kiko Casilla (Real Madrid)

Fundași:
Hector Bellerin (Arsenal)
Gerard Pique (Barcelona)
Marc Bartra (Borussia Dortmund)
Jordi Alba (Barcelona)

Mijlocași:
Sergi Roberto (Barcelona)
Sergio Busquets (Barcelona)
Xavi (Al Sadd)
Cesc Fabregas (Chelsea)
Keita Balde (Monaco)

Atacant:
Gerard Moreno (Espanyol)

Pe lângă aceștia, catalanii mai pot apela la jucători precum Pau Lopez (Espanyol), Aleix Vidal (Barcelona), Martin Montoya (Valencia), Oriol Romeu (Southampton), Marc Muniesa (Girona), Gerard Deulofeu (Barcelona), Bojan Krkic (Alaves), Cristian Tello (Betis) Andreu Fontas (Celta Vigo), Sergi Gomez (Celta Vigo), Pol Lirola (Sassuolo), Aaron Martin (Espanyol), Sergi Samper (Las Palmas), Sergio Garcia (Espanyol) sau Alvaro Vazquez (Espanyol).

Echipa națională a Cataloniei a jucat primul meci în februarie 1912. În prezent, echipa îi are ca selecționeri pe Gerard Lopez și Sergio Gonzalez.

În ultima perioadă, echipa Cataloniei obișnuia să joace anumite partide amicale la finalul fiecărui an. Ultimul joc al acestei reprezentative a fost împotriva Tunisiei (3-3), în decembrie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...