Actualitate

Remedii care scad nivelul zahărului din sânge

Ceapa are excelente calități hipoglicemiante. Poți consuma 2 linguri de suc de ceapă diluat într-un pahar cu apă, la o oră după masă.

Frunzele de dud negru ajută la scăderea glicemiei și inhibă enzimele din metabolismul glucidic. „Se consumă sub formă de pulbere, macerat sau infuzie. Tratamentul se face minimum 3 luni, mergând până la 6 luni sau chiar un an, până când se vor obține rezultate mulțumitoare”, recomandă medicul Daniela Bușneag.

Schinduful. Semințele de schinduf contribuie la menținerea în limite normale a glicemiei. În plus, scade colesterolul „răuˮ, problemă frecventă în rândul celor cu diabet de tip 2. Se fac cure îndelungi cu macerat din semințe. Se pun de seara până dimineața 2-3 lingurițe de pulbere din seminte de schinduf la o cană cu apă. Dimineața se filtrează și apoi se bea pe parcursul zilei.

Brusturele este un alt remediu recomandat în diabet. Se recomandă decoctul preparat din 2 linguri de rădăcină de brusture mărunțită la 500 ml de apă clocotită. Se fierbe 5 minute și se lasă la răcit un sfert de oră. Se consumă 3 căni pe zi, într-o cură de 3 luni.

Castravetele amar (Momordica) este o plantă care se cultivă în prezent și la noi în țară și are efecte remarcabile în reglarea glicemiei. Turmericul asociat cu gelul de aloe reglează funcția pancreasului, dar și a ficatului.

Ceaiul verde scade glicemia și este un bun înlocuitor al cafelei în cazul celor cu boli cardiovasculare. Se consumă zilnic 1-2 căni cu ceai verde, în prima parte a zilei. Acest ceai are efect energizant, din cauza conținutului de teină.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *