Băutura care va înlocui alcoolul: te îmbată, dar nu-ţi dă mahmureală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cercetător britanic a inventat alcoolul care nu te face mahmur după o noapte de distracţie.

David Nutt, profesor la Imperial College, a inventat un tip de alcool sintetic numit alcosynth. 90 de sortimente, de fapt, dintre care două sunt deja testate, pentru a primi aprobarea de consum, scrie The Independent.

Această băutură te face să te simţi bine, dar nu dă senzaţia de mahmureală specifică alcoolului obişnuit, care se manifestă prin greaţă, ameţeală, durere de cap şi gură uscată.

Alcosynth poate fi adăugat în cocktailuri în locul alcoolului. Anumite sortimente nu au niciun gust, iar altele au un gust puţin amărui.

Substanţele folosite sunt obţinute în laborator şi acţionează asupra creierului asemeni alcoolului, producând senzaţia de euforie şi relaxare. Fără efecte secundare însă şi fără să afecteze în timp inima sau ficatul consumatorilor, spune David.

În plus, este practic imposibil să te îmbeţi prea tare dacă bei alcool sintetic. Efectul este limitat la echivalentul a 4-5 pahare de alcool, indiferent de cantitatea care este consumată.

Foarte încrezător în proiectul său, profesorul estimează că până în anul 2050 alcoolul va fi complet înlocuit cu alcosynth.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...