Opozantul Kremlinului Aleksei Navalnîi, condamnat la 20 zile de închisoare: “Bătrânul Putin este speriat”

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a fost condamnat luni la 20 de zile de închisoare pentru îndemn la manifestații neautorizate, ceea ce îi va suspenda campania pentru alegerile prezidențiale din martie, relatează AFP.

Navalnîi a fost reţinut de poliţie vineri, în timp ce se pregătea să călătorească în oraşul Nijni Novgorod pentru un miting, în cadrul campaniei sale de contestare a preşedinţiei lui Vladimir Putin.

Navalnîi a fost reţinut de poliţie vineri, în timp ce se pregătea să călătorească în oraşul Nijni Novgorod pentru un miting, în cadrul campaniei sale de contestare a preşedinţiei lui Vladimir Putin.”Este un cadou pentru aniversarea lui Putin”, a declarat opozantul rus”, a spus el.

“Bătrânului Putin îi era atât de teamă de manifestațiile noastre în diverse regiuni încât a decis să își facă un mic cadou pentru aniversarea sa. Este mult mai liniștit“, a adăugat el pe Twitter.

Alexei Navalnîi a mai fost încarcerat de două ori în acest an, câte 15 şi 25 de zile, după ce a organizat mitinguri şi proteste împotriva corupţiei de la nivel guvernamental.

Viitorul său politic rămâne neclar, întrucât Comisia Electorală Centrală a decis în iunie că nu poate să se prezinte împotriva lui Vladimir Putin în martie 2018 din cauza unei condamnări, datând din februarie 2017, pentru deturnare de fonduri.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.