Cel puţin opt combatanţi ai Hezbollahului libanez, ucişi de o dronă în centrul Siriei. Alţi peste 20 au fost răniţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin opt combatanţi ai Hezbollahului libanez, aliat al regimului de la Damasc, au murit luni şi alţi peste 20 au fost răniţi, într-un atac aerian întreprins de o dronă în centrul Siriei, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP. OSDO, care nu a fost în măsură să identifice drona, a precizat că raidul aerian a vizat o poziţie a mişcării şiite armate în apropiere de oraşul Al-Soukha, în deşertul provinciei Homs, omorând opt combatanţi şi rănind alţi peste 20.

O sursă din teren a confirmat lovitura aeriană, comunicând un bilanţ de şapte morţi în rândurile Hezbollahului, fără să fie însă în măsură să indice cine este responsabil de atac. Hezbollahul libanez este angajat militar alături de regimul lui Bashar Al-Assad, care întreprinde în prezent – cu sprijinul aviaţiei ruse – o amplă ofensivă pentru alungarea jihadiştilor grupării Stat Islamic din Badiya, regiune deşertică care se întinde în mai multe provincii ale ţării, conform Agerpres.

În ultimele zile, jihadiştii au întreprins contraofensive împotriva poziţiilor regimului, provocând zeci de morţi în rândurile forţelor proguvernamentale. Potrivit OSDO, Statul Islamic a cucerit duminică oraşul Al-Qaryatayn, situat în deşertul provinciei Homs şi care a fost mult timp un simbol al coexistenţei între musulmani şi creştini în Siria. Izbucnit în 2011 ca urmare a reprimării unor manifestaţii paşnice de către regim, conflictul din Siria s-a complicat de-a lungul anilor odată cu implicarea unor ţări străine şi grupări jihadiste pe un teritoriu din ce în ce mai fragmentat. Conflictul s-a soldat cu peste 330.000 de morţi şi milioane de refugiaţi şi persoane strămutate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...