”Transmit sincerele mele condoleanţe şi gânduri victimelor şi familiilor teribilului atac armat de la Las Vegas. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a scris Trump de Twitter.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat că preşedintele este ”informat despre oribila tragedie din Las Vegas”, potrivit AP.

”Monitorizăm situaţia îndeaproape”, a declarat ea.

Un bărbat înarmat a deschis focul duminică seara asupra specatorilor unui concert country, omrând cel puţin 50 de oameni şi rănind alte peste 200 de persoane.

Pe de altă parte, un şerif din cadrul Departamentului de Poliţie din Los Angeles a anunţat că doi membri LAPD au fost împuşcaţi în acest atac.

Ambii au fost conduşi la spital. Unul se afla în continuare în stare gravă, iar celălalt se afla într-o stare stabilă, au anunţat autorităţile.

Numele celor doi poliţişti nu au fost dezvăluite imediat.

Şeriful comitatului Clark Joseph Lombardo a anunţat că cel puţin 50 de persoane au fost ucise, iar alte peste 200 au fost rănite după ce un atacator a deschis focul la festivalul de muzic country Route 91 Harvest Music.

Autorităţile l-au identificat pe presupusul autor al atacului ca fiind Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani. El a murit în urma unei confruntări cu poliţişti, la etajul al 32-lea al hotelului cazinou Mandalay Bay, situat pe Las Vegas Strip.

De asemenea, Poliţia din Las Vegas (LVPD) a anunţat luni că a stabilit că o femeie pe care o căuta nu mai este considerată o ”persoană de interes” în acest masacru.

Poliţiştii au anunţat că ei nu cred că Marilou Danley, în vârstă de 62 de ani, a fost implicată în atacul armat de duminică.

Forţele de ordine au anunţat iniţial că se aflau în căutarea unei femei care a fost colegă de cameră cu atacatorul.

Autorităţile au mai anunţat că ofiţerul de poliţie rănit în timpul serviciului la concert a ieşit din operaţie şi se afla în stare stabilă.

Ofiţerul este unul dintre cei doi poliţişti din Las Vegas care au fost răniţi în timpul serviciului, duminică seara. Celălalt poliţist a fost rănit uşor.

Lombardo a precizat că între cei peste 50 de morţi se numără şi doi poliţişti care nu se aflau în timpul programului.