(video) Tinerii DA: „CNA, nu vrem spoturi – vrem milardul înapoi și un stat de drept veritabil”. Videoul care a devenit viral pe reţelele sociale

22197434_488521378186619_161062782_o

Tinerii DA au lansat în acest weekend un spot alternativ celui lansat de Centrul Național Anticorupție în cadrul campaniei „Integritatea este libertate”. Acesta a devenit viral în rândul utilizatorilor de rețele de socializare din Moldova.

În doar două zile, spotul creat de Tinerii DA a înregistrat până luni 67.000 de vizualizări pe Facebook, în timp ce originalul CNA numără 332 de vizualizări în aproape două săptămâni.

Videoul CNA-ului descrie corupția mică săvârșită de cetățeni, mita dată profesorilor și polițiștilor, dar și evaziuni fiscale imobiliare, pe când spotul Tinerilor DA vorbește despre angajații CNA-ului și vilele impunătoare ale acestora, precum și despre cazurile grave de corupție la nivel înalt, nesoluționate nici până acum, cum este furtul miliardului și spălarea a 22 de miliarde prin intermediul instanțelor de judecată.

E ridicol și culmea ipocriziei când cei care se fac că luptă cu corupția țin lecții de moralitate și anticorupție cetățenilor pe care tot ei îi fură. Tinerii DA au fost primii în stradă după eruperea scandalului furtului miliardului, iar legea prin care acesta se transformă în datorie de stat înseamnă că, în Moldova, stat european, un copil se naște deja dator, iar noi, de dragul adevărului, nu am putut lăsa spotul propagandistic al CNA fără replică din partea tinerilor – cei pe care ei îi fură de viitor chiar acum. Nu vrem spoturi – vrem miliardul înapoi și un stat de drept veritabil”, declară președintele organizației Tinerii DA, Dinu Plîngău.

 Autoare: Elena Plămădeală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente