Ion Ceban: „Din sus în jos, de la stânga la dreapta vor fi construite 300 de complexuri sportive în întreaga țară”

2

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ţării, Ion Ceban, a declarat că Igor Dodon planifică să construiască pe perioada mandatului său prezidenţial 300 de complexuri sportive în 300 de localităţi din Republica Moldova, ceea ce ar presupune terenuri de fotbal, baschet, tenis de câmp şi volei.

Până la sfârşitul anului 2017 vor fi construite zece astfel de terenuri. „Vor fi contruite în 10 cele mai mari localități din Republica Moldova. De la cele din sud, Cangaz, până la cele din nord, Corjăuți, de la cele din centru, de la stânga la dreapta și de jos în sus”, a precizat Ceban.

Purtătorul de cuvânt mai afirmă că proiectul respectiv va fi lansat în cadrul campaniei „Iubesc Moldova”, iniţiată de către Igor Dodon. Acesta a precizat că în anul 2018 ar urma să fie construite alte 100 de complexuri sportive.

Ion Ceban nu a oferit un răspuns exact de câţi bani este nevoie şi de unde vor veni aceştia, dând asigurări că pentru finanţarea complexurilor sportive menţionate nu vor fi cheltuiţi bani publici.

„Banii nu vin din buget. Banii vin din donaţii, din oferte, propuneri, parteneriate cu diferite persoane, atât din ţară, cât şi de peste hotare. De exemplu, ceea ce ţine de construcţia celor 100 de terenuri sportive pentru anul 2018, a fost o discuţie bună cu preşedintele Turkmenistanului şi sperăm ca suportul să fie oferit inclusiv de ţara dumnealui şi de el personal”, a conchis Ion Ceban.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente