/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Un tânăr de 22 ani, dat în căutare națională, a fost reținut de poliția de frontieră

missing
02 octombrie 2017, ora 15:33

În zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră ”Sculeni” polițiștii de frontieră au intervenit pentru documentarea mai multor persoane care nu-și puteau justifica prezența la frontieră. La aproximativ 400 metri de râul Prut, pe direcția localităților Taxobeni – Șendreni, patrula a stopat pentru verificări autoturismul ce transporta inșii. În cadrul legitimării persoanelor, una dintre acestea, un tânăr 22 de ani cu dubla cetățenie, R. Moldova și României, a înmânat la control un buletin de identitate românesc, vizibil la ochiul liber cu elemente de falsificare.

Ulterior, la aprofundarea cercetărilor s-a aflat că pe numele persoanei în cauză este un consemn, acesta fiind anunțat în căutare de către organele de poliție pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 186, al. 5 CP al RM – furt în proporții deosebit de mari. Documentul falsificat a fost reținut și urmează să fie supus expertizei, iar conform procedurilor de rigoare, tânărul a fost deferit IP Strășeni pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, în acest weekend polițiștii de frontieră din punctele de trecere Sculeni și Palanca au ridicat două permise de conducere, eliberate de autoritățile Macedoniei și Angliei, ambele falsificate. Sunt documentați pentru uz de fals în acte un cetățean al Macedoniei și altul al României. Persoanelor le-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, continuându-și călătoria în calitate de pasageri. Permisele de conducere au fost transmise spre expertiză, iar angajații Poliției de Frontieră continua cercetările în vederea elucidării circumstanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram