Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Taxă pentru livrarea pensiei: „Partidul…

Taxă pentru livrarea pensiei: „Partidul Nostru” protestează împotriva acesteia, Ministerul Economiei dezminte că s-ar percepe

Azi, membri ai formațiunii „Partidul Nostru” au organizat un protest în fața sediului Poștei Moldovei din capitală. Aceștia au precizat că  protestează împotriva deciziei autorităților de a-i obliga pe pensionari să meargă la oficiile poștale din localitate pentru a-și primi pensia. 

Ulterior, Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a dezmințit faptul că Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” ar percepe, în continuare, taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu.

„Ordinul emis de conducerea ÎS „Poșta Moldovei” privind perceperea unor taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu a fost anulat de viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, printr-o dispoziție din luna septembrie 2017″, se spune într-un comunicat emis de MEI.

În dispoziție, vicepremierul Octavian Calmîc a indicat că angajații ÎS „Poșta Moldovei” trebuie să livreze absolut gratuit pensiile și alocațiile sociale de stat persoanelor în vârstă și celor cu dizabilități în baza cererilor depuse de ei personal. Restul persoanelor care beneficiază de pensii sau alocații sociale de stat urmează să-și ridice sumele personal de la oficiile prestatorilor de servicii.

Sursa tabel: BNS