PD va recurge la „Strategia celor 5 d” pentru a se impune la următoarele alegeri parlamentare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Eforturile enorme ale echipei oligarhului Vladimir Plahotniuc, precum și sumele fabuloase cheltuite în scopul îmbunătățirii imaginii nu au adus efectele scontate, susține analistul Serghei Tkaci, citat de site-ul vedomosti.md. Potrivit autorului, scopul principal al Partidului Democrat este coborârea imaginii concurenților până la nivelul PD.

În opinia semnatarului, toate eforturile democraților vor fi concentrate asupra implementării „Strategiei celor 5 d” – discreditare, demoralizare, deportare, divizare și destabilizare. În această ordine de idei, atât președintele legislativului, Andrian Candu, cât și guvernul, condus de Pavel Filip, discreditează instituția prezidențială, insistând pe latura incapacității ei de a soluționa problemele.

O altă modalitate de a se debarasa de concurenți ar fi deportările. „Democrații încearcă insistent să inoculeze ideea precum că activiștii Partidului Nostru nu sunt decât o grupare criminală”, opinează analistul. El exemplifică deportările nu doar prin exemplul lui Renato Usatîi, ci și a Anei Ursachi și a lui Grigore Petrenco.

„O întreagă suită de slugi ale PD se ocupă de demoralizarea opoziției. În presa oligarhului ei sunt prezentați drept analiști, bloggeri, experți etc. Aceștia încearcă să încetățenească ideea, precum că opoziția nu ar avea nici un mesaj sau proiect.

Divizarea partidelor de opoziție, cu ciocnirea lor ulterioară este încă o stratagemă PD. Astfel, pretinșii analiști politici de la presa PD încearcă să dezorienteze electoratul și să contrapună Platforma DA cu PAS.

„Cu ajutorul șantajului, materialelor compromițătoare și mituirii democrații vor încerca să ”explodeze” partidele-concurente din interior. Agenți de influență sub acoperire vor sabota activitatea și vor promova decizii greșite. Sub diferite pretexte PD va impune proprii candidați pe listele de candidați ai altor partide”, susține analistul. El concluzionează că, ținând cont de imaginea proastă a PD, puterea va recurge la orice destabilizări pentru tensionarea situației. În această ordine de idei autorul admite că este posibilă o tentativă de demitere a lui Dodon, precum și promovarea rusofobiei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...