„Partidul Nostru” cere anularea ordinului prin care pensionarii vor trebui să achite dacă vor să primească pensia acasă sau să meargă la oficiul poştal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Partidul Nostru” se arată dezamăgit şi cere anularea unui ordin al întreprinderii „Poştei Moldovei” prin care a cerut pensionarilor să achite câte 30 de lei în Chişinău, 10 lei în alte oraşe şi câte 5 lei în sate, pentru ca pensia să le fie adusă acasă. În caz contrar, să vină ei personal pentru a o ridica. Potrivit formaţiunii de opoziţie, astfel guvernarea îşi bate joc de cea mai defavorizată categorie de cetăţeni ai Republicii Moldova.

„Ei cheltuie milioane din banii cetăţenilor şi iată, a hotărât să ia aceşti bani de la cei mai sărmani, cei mai oropsiţi, cei mai defavorizaţi cetăţeni ai noştri – vârstnicii. Acest lucru este inadmisibil şi „Partidul Nostru” cere abrogarea acestui ordin criminal al directorului „Poştei Moldovei”, a menţionat vicepreşedintele formaţiunii Ilian Caşu.

La rândul său, un alt vicepreşedinte al „Partidului Nostru”, Dumitru Ciubaşenco, a menţionat că în cadrul vizitelor din ultima lună pe care reprzentanţii conducerii formaţiunii le-au efectuat prin satele şi oraşele ţării, într-un sat din nordul Moldovei poştăriţa a spus că în localitate sunt 630 de pensionari, dintre care 70 sunt bolnavi la pat şi urmează să primească pensia la domiciliu. Ceilalţi 560 însă, urmează să vină la poştă să ridice pensia. „Nu-mi imaginez cum mă voi isprăvi cu atâţia. Aş putea deservi câte 30-40 de oameni şi am nevoie de o lună întreagă doar pentru ca să achit pensia”, a citat Ciubaşenco cuvintele femeii.

„Cu toată responsabilitatea vreau să afirm că ceea ce se întâmplă la nivel de stat este într-adevăr un genocid împotriva celor mai vulnerabili oameni din această ţară. „Partidul Nostru” vine cu solicitarea de a abroga această decizie criminală care duce la coborârea nivelului de trai”, a mai spus, la rândul său, vicepreşedintele formaţiunii Elena Griţco.

La surt timp după mitingul „Partidului Nostru” din faţa oficiului central al „Poştei Moldovei”, Ministerul Economiei și Infrastructurii a reacionat prin intermediul unui comunicat, menţionând că ordinul emis de conducerea ÎS „Poșta Moldovei” privind perceperea unor taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu a fost anulat de viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, printr-o dispoziție din luna septembrie 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...