(foto) Moldova, premiată la concursul „Cel mai frumos timbru cu Castelele din Europa”. Ce este reprezentat pe marca poștală

4444

La concurs a fost ales cel mai frumos timbru cu Castelele din Europa, iar Republica Moldova cu reprezentanta Poșta Moldovei a obținut medalie de bronz la Concursul celei mai frumoase mărci din Europa.

Concursul a fost organizat de PostEurop și a avut genericul Castelele Europei. În acest an s-a înregistrat un număr record de persoane, iar juriul a fost compus dintr-un grup de experți filatelici, care a analizat cu minuțiozitate criteriul creativității în diverse interpretări. Astfel, în urma rezultatelor, au fost anunțați următorii câștigătorii: Turcia cu medalie de aur, Polonia cu medalie de argint și Moldova, cea care a obținut medalie de bronz.

Pentru prima dată din 2002, Poșta Moldovei a emis o marcă Europa, dedicată temei castelelor. Marca câștigătoare a fost dedicată complexului impresionant al Castelului Mimi care se află în raionul Anenii Noi. Această marcă a fost realizată de către artistul Vitaliu Pogolșa.

Mărcile europene sunt timbre speciale emise de către administrațiile/companiile poștale europene sub egida PostEurop, în care Europa este tema centrală. Timbrele europene subliniază cooperarea în domeniul poștal, ținând seama de promovarea filateliei. Mărcile europene se numără printre cele mai populare timbre din lume.
iiii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente