/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Avocat din Cahul, reținut a doua oară pentru trafic de influență. Pentru ce a pretins 2.500 de euro de la un client?

missing
02 octombrie 2017, ora 13:25

Potrivit materialelor anchetei, apărătorul, acționând coordonat cu alte persoane necunoscute, ar fi pretins și primit 2.500 de euro, susținând că poate influența magistrații Judecătoriei sectorului Rîșcani, în vederea adoptării unei decizii neprivative de libertate în privința unui inculpat.

Avocatul a fost prins în flagrant delict în locuința sa din Cahul, după primirea celor 2.500 de euro transmiși sub controlul CNA. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Menționăm că anul trecut, bărbatul a fost documentat și reținut pentru același fapt de corupție cu pretinderea și primirea a 10.000 de euro. Dosarul în care avocatul are statut de învinuit pe patru capete de acuzare este la faza de urmărire penală și urmează a fi transmis în judecată.

Și în acest caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani sau amendă în mărime de până la 4.000 unități convenționale – echivalentul sumei de 200.000 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram