”Poșta Moldovei” nu percepe nici o taxă pentru achitarea pensiilor!

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a reiterat astăzi că ÎS ”Poșta Moldovei” nu percepe nici o  taxă pentru achitarea pensiilor. Atenţionarea survine după ce unele forțe politice au difuzat informaţii false precum că ”Poșta Moldovei” percepe, în continuare, taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu.

Ordinul emis de conducerea ÎS ”Poșta Moldovei” privind perceperea unor taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu a fost anulat de ministrul Economiei și Infrastructurii, printr-o dispoziție din luna septembrie 2017.

În dispoziția sa, vicepremierul Octavian Calmîc a indicat că angajații ÎS ”Poșta Moldovei” trebuie să livreze absolut gratuit pensiile și alocațiile sociale de stat persoanelor în vârstă și celor cu dizabilități în baza cererilor depuse de ei personal. Restul persoanelor care beneficiază de pensii sau alocații sociale de stat urmează să-și ridice sumele personal de la oficiile prestatorilor de servicii.

Conform datelor MEI, în perioada 17 august – 15 septembrie, colaboratorii ”Poștei Moldovei”, conform prevederilor ordinului directorului instituției, au primit circa 10 mii de cereri de prestare a serviciilor contra plată, dintre care, în perioada respectivă, au perceput taxe de la 6533 de persoane în sumă de 35065 lei.

În context, ÎS ”Poșta Moldovei” a elaborat un nou regulament care stabilește relațiile dintre întreprindere și beneficiarii de pensii și alocații sociale, cu atenție deosebită pentru obligațiunile și drepturile fiecărei părți.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.