14:09:52 18.04.2024
Stiri

Încă un partid va BOICOTA referendumul anti-Chirtoacă: Este condus de un fost liberal

Politică 02.10.2017 12:39 Vizualizări4618 Autor: Ziarul National
Încă un partid va BOICOTA referendumul anti-Chirtoacă: Este condus de un fost liberal


După ce liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a solicitat chișinăuenilor să boicoteze referendumul anti-Chirtoacă, inițiat de socialiști și care va fi organizat pe 19 noiembrie curent, Partidul Unității Naționale (PUN), condus de fostul liberal Anatol Șalaru, a răspuns la apel.

„În urma analizei realizate la nivelul formațiunii, Partidul Unității Naționale a decis boicotarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă. Partidul Unității Naționale face apel la membrii și simpatizanții formațiunii precum și la toți locuitorii Chisinăului să nu participe la acest referendum. Partidul Unității Naționale îndeamnă partidele proeuropene și societatea civilă să nu participe la acest referendum care ar pune Chișinăul la dispoziția lui Igor Dodon și PSRM”, se arată într-un comunicat de presă al PUN.

Anterior, și lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a anunțat că formațiunea pe care o conduce va boicota plebiscitul.

„Noi am decis la partid să boicotăm referendumul de pe 19 noiembrie. Socialiștii, cei care au inițiat acest referendum cu sprijinul lui Plahotniuc și Leancă, trebuie să înțeleagă că noi le vom da o replică serioasă la 19 noiembrie. Trebuie să-i aducem cu picioarele pe pământ. Noi nu trebuie să mergem la vot. Ei au nevoie să fie validat acest referendum. Ei au întreprins acest pas, pentru că înțelegeau că Dorin Chirtoacă câștiga și alegerile din 2019”, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă organizate săptămâna trecută.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md