Dodon ameninţă judecătorii de la Curtea Constituțională

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful statului Igor Dodon amenință judecătorii de la Curtea Constituțională. Acesta spune că hotărârile Curții care depășesc cadrul juridic Constituțional și spiritul Constituției vor fi revizuite ulterior de către alte componențe ale Curții, iar judecătorii care, în prezent, s-ar face vinovați de „uzurparea puterii de stat” vor fi atraşi la răspundere” .

În contextul unei sesizări depuse la Curtea Constituțională ce vizează conflictul apărut la numirea ministrului apărării, Eugen Sturza, președintele ameninţă judecătorii de la CC şi promite că „acțiuni lor nu vor fi trecute cu vederea”.

„Menționăm că toate hotărârile Curții care depășesc cadrul juridic Constituțional și spiritul Constituției, vor fi revizuite ulterior de către alte componențe ale Curții. Astfel, hotărârile abuzive ale Curții Constituționale pot fi calificate ca uzurpare a puterii de stat, acțiuni care nu vor fi trecute cu vederea, iar persoanele vinovate vor fi atrase la răspundere”, anunță purtătorul de cuvânt al șefului statului, Ion Ceban.

Amintim că, după ce acum două săptămâni Guvernul s-a adresat Curţii Constituţionale în vederea clarificării acțiunilor care pot fi întreprinse de către prim-ministru și deciziilor care pot fi adoptate de Parlamentul ţării în cazul în care Președintele Republicii Moldova refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru, Dodon se adresează şi el Curţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...