Polonia este prima ţară din fostul bloc comunist promovată în categoria pieţelor dezvoltate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FTSE Russell a promovat Polonia în categoria pieţelor dezvoltate, o premieră pentru ţările din fostul bloc comunist, progresele pieţei de capital din Varşovia fiind remarcate de agenţia britanică.

La reevaluarea anuală a pieţelor de capital pe care le monitorizează, FTSE a promovat Polonia la statutul de piaţă dezvoltată, precum şi Kuwaitul la cel de piaţă emergentă. De asemenea, România a fost menţinută pe lista scurtă a ţărilor care pot promova în categoria „emerging”, în vreme ce Mongolia şi Nigeria au fost scoase de pe această listă.

„Promovarea la statutul de piaţă dezvoltată reprezintă o recunoaştere a progreselor economiei şi pieţei de capital poloneze, fiind un pas major pentru dezvoltarea acestora. Dezvoltarea dinamică a economiei poloneze reprezintă o oportunitate pentru investitorii internaţionali. Upgrade-ul este o provocare pe care suntem gata să o infruntăm”, a declarat, într-un comunicat de presă, Maarekt Dietl, preşedintele Bursei din Varşovia.

După această promovare, Polonia a intrat pe lista ţărilor dezvoltate alături de superputeri globale precum SUA, Germania, Japonia sau Franţa.

Agenţia americană MSCI menţine în continuare Polonia pe lista statelor emergente, fapt care în final s-ar putea să se dovedească pozitiv pentru această ţară, având în vedere că în acest fel Bursa din Varşovia intră atât în vizorul investitorilor din pieţele dezvoltate, cât şi în cel al investitorilor din pieţele emergente.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...