Peste 90 de cetăţeni străini au primit refuz de intrare în Moldova timp de o săptămână

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 90 de cetăţeni străini, dar și 130 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova în decursul săptămânii precedente. Totodată, șase cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți șapte în Uniunea Europeană.

De asemenea, în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, la ”frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au notificat 123 de evenimente, cu documentarea a 128 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova:
– 61 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– șapte persoane au prezentat documente false și falsificate;
– 32 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor;
– 18 cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova;
– cinci tentative de trafic ilicit de bunuri;
– cinci contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri.

În decursul săptămânii precedente, 94 de cetăţeni străini, dar și 131 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, șase cetățeni moldoveni au primit refuz de intrare în Federația Rusă, iar alți șapte în Uniunea Europeană.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 129 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 183,125 lei și încasarea amenzilor de 75,450 lei.

Polițiștii de frontieră au avut șase întrevederi cu reprezentanții autorităților de frontieră ale Ucrainei și României, în scopul schimbului de informații și de primire-predare a infractorilor.

Pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 368,730 traversări, dintre care un număr de 211,230 treceri a cetățenilor Republicii Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 88,521 traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în Republica Moldova – 46,068 traversări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...