Asasinul femeii găsită moartă în Nistru, condamnat la 20 de ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Douăzeci de ani după gratii pentru individul, care în vara acestui an, a comis atacul tâlhăresc şi omorul intenționat al unei femei, cadavrul căreia a fost găsit pe 13 iunie 2017, în râul Nistru, în apropierea or.Vadul lui Vodă.

De asemenea, Procuratura anunță că a fost dispusă încasarea din contul condamnatului, în folosul succesorului părţii vătămate, a unui prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune de peste 100 mii de lei.

Cu toate acestea, procurorii nu sunt mulţumiţi de pedepsa aplicată inculpatului, pe care o consideră prea blândă şi anunţă că deja au contestat-o, solicitînd nu doar condamnarea acestuia la 30 de ani de detenţie, dar şi încasarea de la acesta, în folosul statului, a tuturor cheltuielilor judiciare.

Amintim că, inculpatul a fost reţinut pe 16 iunie curent, în timp ce intenţiona să părăsească teritoriul ţării cu deplasarea în Federaţia Rusă, asupra sa fiind depistate şi ridicate articolele din aur ale victimei. Identificarea şi reţinerea acestuia a fost posibilă datorită acţiunilor complexe de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii.

Fiind audiat de procurori, individul şi-a recunoscut faptele criminale, declarând cu lux de amănunte circumstanțele săvârşirii crimei. Potrivit informațiilor acumulate, victima a făcut cunoştinţă cu inculpatul în aceeași zi, într-o cafenea din Capitală, unde ar fi servit împreună băuturi alcoolice. Ulterior, aceştia au comandat un taxi cu care s-au deplasat în direcţia or. Vadul lui Vodă, coborând în apropierea unor vile.

Între ei s-a iscat un conflict, femeia fiind deposedată de lanţul de la gît, telefonul mobil, cerceii şi inelul din aur, agresată fizic şi sugrumată, iar pentru a ascunde urmele infracţiunii, corpul neînsufleţit al victimei a fost aruncat în rîu.

Inculpatul are 42 de ani, este originar din raionul Criuleni şi anterior a mai fost judecat în Federaţia Rusă pentru diverse infracţiuni, inclusiv de două ori pentru omor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...