„Nu mi-am închipuit vreodată ca poliţia să ajungă să fie blamată de cetăţeni într-un asemenea hal. Dar iată că se întâmplă – pentru prima dată de la Independenţă încoace în mentalul colectiv se înrădăcinează ideea că omul legii nu mai este prietenul cetăţeanului simplu. Poliţia nu se mai identifică cu luptătorul ce stă la straja drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului. A devenit înjositor să colaborezi cu instituţia Ministerului de Interne pentru a sprijini menţinerea ordinii publice şi lupta cu criminalitatea. Poliţia a devenit sinonimul corupţiei, intoleranţei şi servilismului politic. Ajunsă la cheremul unor brute criminale, instituţia statului de drept îşi pierde sensul în Republica Moldova.

„Fără să poarte cea mai mică vină, un om a fost încarcerat în urma unui denunţ fals, de un procuror laş şi un judecător infam. Indiferenţa este mama lor. Iar slugărnicia tatăl. Nu cred în justiţia coruptă de la noi, dar am depus mărturii în favoarea acestui om nevinovat, Alexei Alexeev. Am fost să-l vizitez şi pe Grigore Magalu care, după nenorocirea ce s-a abătut asupra casei sale, a ajuns pe patul de spital. Atacul violent asupra soţiei sale l-a răpus. Un om atât de simplu şi de bun, cu palmele crăpate de muncă şi gândurile rătăcind la casa în care trebuie să doarmă cu toporul după uşă. Casa acestor gospodari a fost pângărită de brute criminale, iar organele de drept tac. Ce mai contează că bieţii oameni au tras o spaimă care i-a marcat pentru tot restul vieţii, că frica li s-a cuibărit în sufletul necăjit. Nu au avut din partea poliţiştilor niciun pic de compasiune. Doar ore în şir de interogatoriu, întrebări trăsnite, dacă nu vor să treacă testul la poligraf, dacă mai au bani în casă... Asta-i interesa pe poliţişti”, a adăugat Chiril Moţpan.

Potrivit membrului Platformei DA, clasa politică  a transformat instituţia Ministerului de Interne în bâta chemată să o apere de furia maselor umilite şi sărăcite.

„Se cred în siguranţă după cordoanele de poliţie. Şi, într-o veselie, pradă ţara, distrug destine omeneşti, calcă în picioare valorile pentru care au murit poliţiştii în 1992, ignoră legile şi nu ştiu de frică. Iar oricine li se opune este strivit. Acesta-i mesajul pe care-l transmite cetăţenilor revoltaţi coordonatorul tuturor relelor din ţară. „Şi tâlharii îşi au legile lor, cărora li se supun şi pe care le respectă”, spunea Cicero. Se pare însă că nici acest lucru nu este valabil pentru uzurpatorul puterii în stat. Dar, ştim, toate au un început şi toate au un sfârşit. Astăzi va fi întoarsă o nouă filă în istoria protestelor împotriva hoţilor de la guvernare. Să ne aşteptăm la noi provocări din partea poliţiei, să avem încredere în acei ce-şi zic apărători ai cetăţenilor şi ai legii?, se întreabă Chiril Moţpan.