19:31:13 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Protest al OPOZIȚIEI extraparlamentare împotriva sistemului mixt

Politică 01.10.2017 12:43 Vizualizări2011 Autor: Ziarul National
VIDEO // Protest al OPOZIȚIEI extraparlamentare împotriva sistemului mixt captură privesc.eu


UPDATE // Andrei Năstase a anunțat că pe viitor ar putea fi organizate proteste spontane, neanunțate din timp. La rândul său, Maia Sandu a spus că săptămâna viitoare va avea o confruntare televizată cu spicherul Andrian Candu. „Ce doriți să-i transmit?”, a întrebat Sandu pe cei prezenți. „Demisia, demisia”, au răspuns aceștia. Protestul s-a încheiat, iar oamenii se îndreptă spre casele lor.

UPDATE // Manifestanții au pornit în marș spre televiziunea publică. Acești scandează „Trezește-te Moldova”, „Veniți aici cu noi”, „Unire cetățeni” sau „Nu mai stați acasă”. „Sunt oameni care au ajuns în fața Parlamentului. Mulți se pare că nu știu unde e cinematograful „Gaudeamus” și de aceea nu au ajuns. Protestele trebuie să continue, iar formele le vom stabili ulterior. Acum mergem la televiziune”, a spus Andrei Năstase.

UPDATE // Organizatorii protestului au ținut câteva discursuri în fața Ministerului Muncii, Sănătății și Protecției Sociale. Andrei Năstase și Maia Sandu au ţinut să-i felicite pe pensionarii din R. Moldova cu ocazia Zilei Internaţională a Persoanelor în Etate. Aceștia au condamnat politicile actualului Guvern în ceea ce privește protecția socială a cetățenilor, în special a pensionarilor.

UPDATE // Organizatorii acțiunii spun că, din cauza că orașul este blocat, deoarece are loc un maraton de alergare, mulți oameni încă nu au ajuns în fața fostului cinematograf. Astfel, vicepreședintele PPDA Alexandru Slusari i-a rugat pe cei prezenți să mai aștepte cinci minute pentru ca să reușească să ajungă și alți protestatari.

Reprezentanții celor mai importante partide de opoziție desfășoară un nou protest împotriva deciziei autorităților de adopta sistemul mixt pentru următoarele alegeri parlamentare. Manifestanții s-au adunat la ora 12.00 în fața fostului cinematograf „Gaudeamus”. Aceștia urmează să pornească într-un marș pe străzile capitalei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md