Igor Dodon îşi promovează din nou candidatul: Victor Gaiciuc este o personalitate respectată şi demnă

Preşedintele Igor Dodon a reiterat astăzi că nu va renunţa la candidatura lui Victor Gaiciuc în funcția de ministru al Apărării, declarând că forţele armate ale ţării trebuie să fie conduse de o persoană puternică şi de încredere

Declaraţia, făcută pe pagina sa de Facebook, survine după ce şeful statului a  participat la ședința Consiliului Republican al Uniunii Ofiţerilor din Moldova, care e condusă de generalul Victor Gaiciuc. Reamintim că Igor Dodon a refuzat de două ori candidatura propusă de Guvern a lui Eugen Sturza la funcţia de ministru al Apărării, propunând în schimb candidatura generalului Victor Gaiciuc.

“Uniunea Ofiţerilor din Moldova are un aport considerabil în ajutorarea veteranilor Forţelor Armate şi insuflarea spiritului patriotic tinerei generaţii. Preşedintele acestei organizaţii, generalul Victor Gaiciuc, este o personalitate respectată şi demnă, un patriot al ţării sale natale şi un profesionist în domeniul militar. Anume o astfel de persoană trebuie să se afle la conducerea Ministerului Apărării al Republicii Moldova”,  a menţionat Igor Dodon.

Preşedintele a precizat că va “susține oricând pe cei care cu adevărat luptă pentru statalitatea și integritatea națională a Republicii Moldova”.

Igor Dodon a refuzat de două ori candidatura lui Eugen Sturza în funcţia de ministru al Apărării, deoarece este “nu doar incompetentă în domeniul militar, dar are și o experiență dubioasă în cabinetele Filat și Leancă”.

Drept urmare, Guvernul a aprobat pe 19 septembrie o decizie de sesizare a Curţii Constituționale privind interpretarea articolului 98 alineatul (6) din Constituția Republicii Moldova.

Aceasta pentru a clarifica acțiunile care pot fi întreprinse în cazul în care președintele Republicii Moldova refuză propunerea repetată de numire în funcție a unui ministru. Hotărârea Guvernului este orientată spre evitarea unui blocaj instituțional la Ministerul Apărării.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.