Actualitate

Un american, găsit vinovat de sprijin acordat Al-Qaida pentru organizarea unui atentat în Afganistan

Muhanad Mahmoud Al Farekh, în vârstă de 31 de ani, născut în Houston, a fost găsit vinovat că a complotat pentru a ucide americani, pentru folosirea unei arme de distrugere în masă şi sprijinirea unei organizaţii teroriste străine, a anunţat un purtător de cuvânt al procuraturii din Brooklyn. El riscă pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, conform Agerpres.

Procurorii americani l-au acuzat în 2015 pe Al Farekh de conspiraţie pentru a sprijini Al-Qaida după ce a călătorit împreună cu doi colegi de la Universitatea din Manitoba, Canada, în Pakistan cu intenţia de a lupta împotriva forţelor americane. Ei l-au acuzat de asemenea pe Al Farekh că a ajutat la fabricarea unui dispozitiv exploziv folosit într-un atac din 19 ianuarie 2009 împotriva unei baze americane din Afganistan.

Unul din cei doi studenţi cu care Al Farekh a călătorit în 2007, Ferid Imam, a fost de asemenea găsit vinovat. Autorităţile americane au afirmat că înainte de a merge în Pakistan, Farekh şi Imam au vizionat frecvent înregistrări video care promovau jihadul violent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *