Actualitate

Opinie: În 2018 urmează să se înfăptuiască Unirea

Vicepreședintele PUN consideră că o ședință de parlament comună va fi deliberativă pentru că va fi asigurat un cvorum și va putea lua anumite decizii. Potrivit lui, simbolismul acestei ședințe poate servi ca un mediu foarte fertil și pentru anumite acțiuni concrete. ”Astfel, un eventual document semnat de către deputații din ambele parlamente ar putea fi punctul de start pentru formularea unei oferte de unificare din partea României către Republica Moldova care să includă o strategie a unirii”, spune Dorin Dușceac.

Editorialistul Nicolae Negru spune că în ultimii ani se schimbă ponderea celor care își doresc unirea. Schimbarea aceasta de raport aprinde luminița roșie din capul politicienilor și imediat se gândesc la acele 25-30% de alegători bine informați, educați și foarte activi, este de părere analistul. „Asta e foarte bine. Ce ne rămâne nouă de făcut? Să schimbăm acest procentaj al unioniștilor și să vezi câți unioniști vor apărea prin partidele politice”, spune Nicolae Negru.

Potrivit analistului, în prezent nu există premise pentru a vota Unirea, dar sunt premise pentru adoptarea unui document comun care să traseze niște direcții și să fie un punct de pornire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *