Țara în care cartea de identitate va fi disponibilă prin intermediul telefonului mobil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Polonezii vor putea începând din 2018 să își folosească telefonul mobil în locul cărții de identitate, a anunțat vineri Anna Strezynska, ministrul pentru Afaceri Digitale din această țară, citată de AFP.

Noua aplicație va fi disponibilă cel mai târziu spre sfârșitul primului trimestru al anului 2018, a adăugat ministrul polonez.

„Sper că polonezii, cunoscuți în Europa pentru deschiderea pe care o au față de noile tehnologii, vor fi lideri în rândul utilizatorilor acestei aplicații”, a spus Anna Strezynska, citată de agenția de presă PAP.

Pentru a putea să se folosească de telefonul mobil pentru a-și confirma identitatea, de exemplu în fața unui polițist, mai multe modificări ale legilor în vigoare se află în prezent în pregătire în Polonia și vor trebui să fie aprobate apoi de Guvern și de Parlament, a precizat pentru AFP Karol Manys, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Afaceri Digitale.

Documentul în sine nu va fi conținut în telefon, ci stocat în cloud și va putea fi accesat grație unui cod unic primit prin SMS, la fel cum se procedează deja pentru activarea serviciilor bancare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...