Greu de crezut! Un bărbat s-a trezit cu 86 de morminte pe terenul său când s-a întors acasă din Italia

Un bărbat din Iaşi, stabilit în străinătate de mai mulţi ani, s-a trezit cu 86 de morminte pe terenul său când s-a întors în România.

Libertatea.ro scrie că acest caz a avut loc în comuna Ruginoasa, din judeţul Iaşi. Doi soţi care s-au întors de la muncă din Italia au găsit pe proprietatea lor peste 80 de cavouri. Nu le-a venit să creadă ochilor şi au mers direct la preot să-i ceară socoteală, însă acesta a ridicat din umeri. Preotul susţine că terenul a fost vândut de proprietar în urmă cu caţiva ani.

Ciudat este însă că documentul în baza căruia s-a făcut vânzarea nu mai există.

Este bucata mea moştenită de la părinţii mei. Au făcut aici peste 80 de cavouri pe pământul meu, nu pe pământul bisericii. Nu am fost de acord, nu am vândut şi nimeni nu m-a întrebat nimic”, a declarat Neculai Zegan, proprietarul terenului de 1100 metri pătraţi de lângă cimitirul din Ruginoasa.

Cei doi soţi i-au propus preotului un preţ de vânzare-cumpărare de 15.000 de euro. Parohul nu a vrut însă să audă de aşa ceva.

De cealaltă parte, preotul susţine că totul s-a făcut cu ştirea proprietarilor. În 2003, s-ar fi încheiat un acord de mână prin care unicul moştenitor al terenului era de acord să renunţe la pământ pentru 400 de lei.

Acordul dintre cele două părţi nu a fost însă niciodată legalizat de către un notar, iar între timp a dispărut.

Libertatea.ro  mai scrie că proprietarul terenului este acum decis să dea în judecată biserica pentru cele întâmplate. În acest caz şi reprezentanţii Mitropoliei au deschis o anchetă pentru a afla de ce preotul nu a legalizat documentul încheiat între cele două părţi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.