18:43:26 19.04.2024
Stiri

Igor Dodon se joacă cu NERVII deputaților din majoritatea parlamentară și EZITĂ să promulge legile adoptate REPETAT de Parlament

Politică 29.09.2017 19:11 Vizualizări3576 Autor: Ziarul National
Igor Dodon se joacă cu NERVII deputaților din majoritatea parlamentară și EZITĂ să promulge legile adoptate REPETAT de Parlament


Chiar dacă au trecut trei zile de când președintele Parlamentului, Andrian Candu, a remis Președinției legile revotate în cadrul unei ședințe speciale a Legislativului, șeful statului Igor Dodon nu se grăbește să le promulge. Asta în pofida faptului că, pe 26 septembrie curent, spunea că Legea Supremă „îl obligă” să se conformeze.

„Eu voi promulga aceste legi, Constituția mă obligă să fac asta. Totuși, președintele are dreptul să sesizeze Curtea Constituțională dacă nu e de acord cu aceste legi. Dacă sunt unele puncte conceptuale cu care nu voi fi de acord, atunci pot să-mi asum riscul să nu promulg a doua oară unele legi”, a declarat Dodon acum trei zile.

Astăzi, șeful statului nu mai e sigur că va promulga Legile adoptate în regim de urgență de Parlament.

„Am convocat membrii Consiliului Societății Civile pe lângă președintele R. Moldova, pentru a discuta situația privind pachetul de legi, revotate de Parlament și transmise președintelui spre promulgare. Reiterez că legile pe care nu le-am promulgat, iar Parlamentul le-a revotat în regim de urgență se referă la subiecte de importanță majoră pentru țară. Din aceste considerente, în cadrul întrevederii am stabilit că subiectul respectiv trebuie discutat într-un format mai larg, în cadrul căreia să fie luată o decizie finală”, a menționat Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md