Fostul șef al motoarelor Volkswagen a fost arestat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul șef al motoarelor de la Volkswagen, Wolfgang Hatz, a fost arestat. Presa germană susține că acesta este interogat pentru implicarea sa în scandalul Dieselgate.

Manipularea emisiilor de CO2 de către Volkswagen pentru modelele vândute peste Ocean continuă să provoace probleme pentru compania germană, inclusiv pentru foști angajați.
Un grup de presă din Germania scrie că Wolfgang Hatz, fostul director de dezvoltare a motoarelor Volkswagen, a fost arestat pentru implicarea în scandalul Dieselgate.

Anunțul arestului său vine la scurt timp după ce un alt angajat VW a fost reținut de poliția din Munchen. Wolfgang Hatz, un apropiat al fostului șef VW, s-a ocupat de motoarele Audi în perioada 2001-2007, sub conducerea lui Martin Winterkorn.

În 2007, Hatz a venit după Winterkorn la VW și s-a ocupat de motoarele întregului grup până în 2011. În perioada 2011-2015, Hatz a fost membru în board-ul Porsche.

Potrivit presei germane, Wolfgang Hatz nu este primul manager Volkswagen acuzat de implicarea în scandalul Dieselgate, dar ar fi primul oficial VW reținut în Germania.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...