icon

Noi posibilități pentru dezvoltarea relațiilor dintre Republica Moldova și Statul Kuwait

29-09-2017 16:53
2,354

Oportunitățile de dinamizare a relaţiilor moldo-kuwaitiene în domeniile de interes comun au fost discutate în cadrul întrevederii de astăzi a Prim-ministrului Pavel Filip cu noul Ambasador al Statului Kuwait în Republica Moldova, cu reşedinţa la Bucureşti, Talal Mansour Alhajeri.

 

Șeful Cabinetului de miniștri a salutat vizita diplomatului la Chișinău, exprimându-și convingerea că acreditarea acestuia în calitate de Ambasador în țara noastră va impulsiona parteneriatul dintre Republica Moldova și Statul Kuwait. „Ne dorim ca relațiile dintre țările noastre să devină tot mai strânse. O direcție foarte importantă în acest sens este cooperarea economică”, a menționat Prim-ministrul.

 

Oficialii au convenit că, pentru a determina mai bine posibilitățile de cooperare și interacțiune între Moldova și Kuwait, urmează să fie organizate o serie de vizite bilaterale, inclusiv a oamenilor de afaceri din cele două țări. În context,  Ambasadorul Statului Kuwait în Republica Moldova a remarcat mai multe domenii de interes, inclusiv cel al drumurilor, al agriculturii, al securității alimentare şi al turismului.

 

De asemenea, Talal Mansour Alhajeri a spus că țara sa este deschisă pentru aprofundarea relațiilor cu Republica Moldova, inclusiv în vederea implementării proiectelor de îmbunătățire a condițiilor de trai în țara noastră prin intermediul Fondului Kuwaitian pentru Dezvoltare Economică Arabă.

 

La finalul întrevederii, Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit despre oportunitățile oferite de Republica Moldova investitorilor străini, inclusiv în domeniul tehnologiilor informaționale. De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a invitat antreprenorii kuwaitieni să participe la procesul de privatizare din ţara noastră.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30