Andrian Candu: Întrevedere între Plahotniuc şi Putin n-a avut loc. Ar trebui să credem mai puţin în teorii conspirative

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, nu s-a întâlnit la Ankara cu președintele rus, Vladimir Putin, a declarat astăzi președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Potrivit lui, era foarte dificil ca cei doi să intersecteze, întrucât “astfel de întâlniri se pregătesc din timp şi într-un mod foarte sistemic.”

Precizăm că ieri liderul PDM, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit în capitala turcă cu preşedintele Recep Tayyip Erdoğan, care în aceeași zi a avut o întrevedere şi cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

”Ce ţine de întrevederea pe care a avut-o dl Plahotniuc cu dl Erdogan, ea se înscrie într-un format al întrevederilor între un lider de partid aflat la guvernare şi cu un lider al altui partid şi al unui stat. Nu-i nimic deosebit, sunt şi alţi lideri de partide, care se văd cu şefi de state şi funcţionari înalţi din anumite organizaţii”, a relatat pentru presă Andrian Candu.

Totodată, preşedintele Parlamentului a precizat că întrevderea Plahotniuc-Erdoğan a fost una planificată din timp.

Întâlnirea cu Putin nu a avut loc cu siguranţă. Şi în general era foarte dificil să se intersecteze. Astfel de întâlniri se pregătesc din timp şi într-un mod foarte sistemic.Ar trebui să credem mai puţin în teorii conspirative, ci în fapte reale”, a adăugat Andrian Candu.

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a efectuat joi o vizita de lucru în Turcia. În cadrul vizitei, acesta a avut o întrevedere cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan.

Potrivit unui comunicat al formaţunii, cei doi oficiali au discutat aspecte ce țin de cooperarea dintre Republica Moldova și Turcia, punând un accent deosebit pe impulsionarea cooperării economice și creșterea investițiilor turce în țara noastră. În acest context, s-a vorbit despre dezvoltarea subzonelor economice libere din Comrat și Ceadâr-Lunga.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.