Motivul uimitor pentru care în Franţa au dispărut, într-o singură noapte, 7 tone de struguri din vii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puțin șapte tone de struguri au dispărut fără urmă din vii, într-o singură noapte, în regiunea Bordeaux, Franța. Se crede că strugurii au fost furați de producători de vin din zonă.

Anul acesta, producția de struguri din regiune a fost foarte slabă, așa că unii dintre producători au căutat în vecini struguri, pentru a mai micșora din pierderi, arată The Guardian.

Viile culese de alții, peste noapte, nu reprezintă un fenomen nou. Anul acesta, însă, furtul a căpătat proporții nemaivăzute în regiune, scrie Ziare.com.

Franța se confruntă cu cea mai mică recoltă de struguri din 1945. Chiar dacă vara a fost călduroasă, prielnică strugurilor, startul a fost unul cu probleme. După o lună martie caldă, care a făcut ca strugurii să apară timpuriu, aprilie a fost neașteptat de rece, înghețată pe alocuri. Nu o dată viticultorii au aprins focuri între rânduri, pentru a se asigura că ciorchinii nu vor îngheța.

Se așteaptă ca Franța să producă cu 18% mai puțin vin decât anul trecut, a anunțat ministrul Agriculturii din această țară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...