05:25:50 24.04.2024
Stiri

„Transgaz România” a primit toate AUTORIZAȚIILE de construcție a gazoductului care leagă R. Moldova și România. Când va fi dat în EXPLOATARE

Economie 29.09.2017 15:00 Vizualizări2226 Autor: Ziarul National
„Transgaz România” a primit toate AUTORIZAȚIILE de construcție a gazoductului care leagă R. Moldova și România. Când va fi dat în EXPLOATARE


„Transgaz România” a primit toate autorizațiile de construcție a gazoductului care leagă R. Moldova și România. Declarația a fost făcută de președintele Consiliului de Administrație al „Transgaz România”, Ion Sterian, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii.

Cei doi au discutat în detaliu mai multe aspecte ale proiectului de construcție a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. De asemenea, a fost definitivat caietul de sarcini pentru achiziții publice, stabilit termenul de prezentare a ofertelor, procedura de examinarea a acestora, criteriile de stabilire a învingătorului și lansarea construcției.

Partea moldovenească a primit proiectul tehnic al gazoductului pe segmentul Ungheni-Chișinău, ajustat la toate cerințele prezentate de autoritățile R. Moldova, inclusiv pe cele mai problematice locuri - punctele de trecere a drumurilor naționale, în special a centurii de ocolire a orașului Chișinău și localitatea Tohatin.

Vicepremierul Octavian Calmîc a menționat că în conformitate cu planul de acțiuni, în luna octombrie urmează a fi ratificate contractele de finanțare cu BEI și BERD, care oferă câte 41,5 milioane euro, iar în perioada noiembrie-decembrie va fi lansat tenderul pentru selectarea companiei de construcție a gazoductului.

Octavian Calmîc și Ion Sterian au mai convenit asupra sincronizării acțiunilor în ceea ce privește construcția gazoductului, pentru ca acesta să fie pus în funcțiune până la începutul anului 2019.

Interlocutorii au convenit ca algoritmul final, precum și ultimele detalii ale planului de acțiuni privind construcția gazoductului să fie discutate și stabilite în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-române pentru cooperare comercial-economică, care se va desfășura pe 13 octombrie la București.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md