Ucraina a trimis legea privind educația spre evaluare Comisiei de la Veneția

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a trimis legea „Privind educația” spre examinare Comisiei de la Veneția, a anunțat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavel Klimkin, potrivit Interfax-Ucraina.

„Astăzi am trimis această lege, așa cum s-a convenit, Comisiei de la Veneția pentru examinare”, a spus ministrul. Klimkin a remarcat că legea a fost trimisă joi, pentru că în acea zi a intrat în vigoare și a fost realizata și traducerea sa.

Anterior, ministrul Educației și Științei din Ucraina, Lilia Grinevici a declarat că, concluziile Comisiei de la Veneția cu privire la „articolul lingvistic” al legii „Cu privire la educație” vor fi primite până la sfârșitul toamnei.

Amintim, pe 25 septembrie, Poroșenko a semnat legea „Privind educația”, care introduce în Ucraina educația medie de 12 ani. Rata Supremă a adoptat această lege la 5 septembrie.

Polonia, România, Ungaria, Grecia și Bulgaria și-au exprimat îngrijorarea cu privire la normele acestei legi, care privesc limba de învățământ pentru reprezentanții minorităților naționale din Ucraina.

La 26 septembrie, din cauza legii „Privind educația”, guvernul ungar a declarat că va bloca toate deciziile ulterioare ale Uniunii Europene care vizează integrarea Ucrainei cu UE.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...