„Constat cu profundă dezamăgire că guvernul Tudose continuă să susţină financiar un regim politic nedemocratic în RM. Ministerul Finanţelor a anunţat că ultima tranşă a împrumutului pe care România îl acordă R. Moldova a fost eliberată. Asta în condiţiile în care UE a decis cu câteva luni în urmă să suspende ajutorul financiar acordat R. Moldova, dat fiind că o majoritatea parlamentară conjuncturală a votat modificarea sistemul electoral, fără a avea un aviz pozitiv din partea Comisiei de la Veneţia. Livrând ultima tranşă a împrumutului, coaliţia PSD- ALDE susţine menţinerea la putere a unui partid aflat sub pragul electoral (Partidul Democrat) şi a oligarhului Vlad Plahotniuc (care are un rating negativ de 98%)”, afirmă deputatul.

Or, Guvernul României nu face altceva decât să consolideze un regim nedemocratic în R. Moldova şi să sprijine indirect ascensiunea la putere a pro-ruşilor din PSRM, crede Matei Adrian Dobrovie.

„Roadele acestei politici dezastruoase le vom culege în 2018, la alegerile la termen, atunci când socialiştii vor obţine probabil majoritatea absolută. Prin susţinerea celor care au compromis şi compromit în continuare parcursul european, România se decredibilizează definitiv în ochii moldovenilor şi obţine exact ce a spus că vrea să împiedice: venirea pro-ruşilor la putere în RM. Consider că România trebuie să sprijine financiar RM, doar dacă banii românilor ajung la cetăţenii acesteia, şi nu pentru perpetuarea la putere a unui regim care a fost implicat în furturi masive din sistemul bancar. Fondurile ar trebui condiţionate de reforme care deocamdată nu se văd, la fel cum nu se vede, din păcate, nicio îmbunătăţire a nivelului de trai al cetăţenilor”, mai spune parlamentarul român.

„Deloc întâmplător, Andrian Candu, preşedintele parlamentului de la Chişinău, a venit la Bucureşti pentru a le mulţumi adversarilor justiţiei independente din România, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care şi ei îşi doresc un stat capturat. Mai mult,Candu şi-a cerut scuze pentru declaraţiile anti-româneşti ale lui Igor Dodon, continuând jocul de falsă opoziţie al actualei puteri cu acesta”, conchide Matei Adrian Dobrovie.