Cumpără bucată cu bucată: Americanii au vândut chinezilor cel mai mare parc logistic din Europa Centrală şi de Est

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fondul american de investiţii în logistică Prologis a vândut parcul de logistică Prologis Park Galanta-Gan din Slovacia companiei CNIC Corporation, deţinută de guvernul chinez, scrie The Slovak Spectator.

Companiile nu au divulgat valoarea tranzacţiei. Parcul este cel mai mare activ de logistică din Europa Centrală şi de Est, atât ca suprafaţă cât şi ca volum al investiţiilor, spune Miroslav Barnas, CEO al JLL CZ&SK.

Prologis Park Galanta-Gan cuprinde 240.000 de metri pătraţi de spaţiu logistic din clasa A cu patru facilităţi, toate închiriate. Parcul are acces facil la autostrada D1 şi prin aceasta la capitala Bratislava şi la legături de transport bune cu Austria, Ungaria şi Cehia.

Parcul este situat în vestul Slovaciei, regiune recunoscută drept unul dintre cele mai mari centre de producţie industrială din ECE, cu mii de furnizori, infrastructură bună, forţă de muncă instruită, depozite şi parcuri industriale. CNIC este o companie de investiţii deţinută de guvernul chinez, care face eforturi de sute de miliarde de dolari pentru extinderea influenţei comerciale a Chinei peste tot pe glob.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...