(video) În Centrul istoric al Chişinăului urmează să apară un hotel de 12 niveluri. Un conac din sec. XX a fost demolat

633-bucresti623-740×493
Foto: www.zdg.md

În curând, în centrul istoric al Chişinăului va apărea un hotel cu 12 niveluri. Construcţia este ridicată pe rămăşiţele unui monument istoric, privatizat dubios de stat în 2009. În ultimii ani, imobilul şi terenul aferent au fost implicate în mai multe tranzacţii off-shore, fiind vândute şi revândute de firme din Belize, reprezentate prin procură de cetăţeni ai R. Moldova, informează zdg.md.

În mai 2017, în urma unui contract de societate civilă, bunurile au ajuns în gestiunea Companiei „Exfactor-Grup”. Tot în mai, Consiliul Naţional al Monumentelor Istorice de pe lângă Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi-a dat, prin vot, acordul pentru construirea hotelului cu subsol, parter, 9 etaje şi penthouse în centrul istoric al capitalei, după ce, în 2014, acelaşi consiliu refuza eliberarea unui aviz pentru construcţia unui hotel cu şase etaje, în acelaşi loc. Proiectul construcţiei a fost întocmit şi susţinut de Victor Grozavu, fiul viceprimarului de Chişinău, Nistor Grozavu.

www.zdg.md
www.zdg.md

Ani la rând, activiştii civici din Chişinău au luptat împotriva construcţiei în parcul din centrul Capitalei a unui hotel cu 13 etaje de către Compania „Finpar Invest”, controlată de politicianul Vladimir Plahotniuc. În iunie 2017, după mai multe procese de judecată, „Finpar Invest” a vândut scheletul cafenelei Guguţă, pe care urma să ridice hotelul. Un asemenea hotel va apărea însă în centrul istoric al Chişinăului, autorităţile statului eliberând deja mai multe avize necesare demarării proiectului.

Citiţi continuarea aici.

Lucrările de construcție au început la sfârșitul anului 2016
www.zdg.md

633-bucresti62c-740x490Lucrările de construcție au început la sfârșitul anului 2016.

Autoare: Elena Plămădeală

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente