(OPINII) Pentru că nu a susținut mixtul lui Dodon şi Plahotniuc, PL va pierde Primăria Chişinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru că liberalii nu au susținut, de la bun început, schimbarea sistemului electoral în unul uninominal, la inițiativa oligarhului Vladimir Plahotniuc, iar apoi schimbarea în unul mixt, la doleanța PD – PSRM, vor pierde Primăria Chişinău. Cel puţin asta susține vicepreşedintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu.

Liberalul a menţionat, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, că deşi Primăria municipiului Chişinău a fost promisă drept monedă de schimb pentru votarea sistemului mixt de către socialişti, PDM mimează procesul că oferă capitala PSRM.

Mihai Popşoi, vicepreşedinte al Partidului Acţiune şi Solidaritate, declară că Dorin Chirtoacă nu este şi nu a fost un primar bun. „Ne-am fi dorit să fie un primar mult mai bun. Cu toate acestea, ne punem întrebarea de ce referendumul va avea loc tocmai acum şi de ce nu a fost acceptată propunerea venită din partea activiştilor civici în acelaşi sens?. Pentru ce trebuie să cheltuim acum aproape 10 milioane de lei când în Chişinău multe străzi nu au iluminare, multe grădiniţe nu au dădăci, bucătărese”, a spus Mihai Popşoi.

Vlad Batrîncea, deputat al Partidului Socialiştilor, susţine că pentru acest referendum s-au exprimat, prin semnătură, peste 100 de mii de chişinăuieni, aceasta este voinţa lor şi, respectiv, referendumul trebuie să aibă loc.

Alexandru Slusari, vicepreşedinte al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, referindu-se la actuala guvernare a Republicii Moldova, a declarat că şi ea nu poate fi îmbunătăţită şi trebuie să plece. „Noi nu avem niciun gram de speranţă în această guvernare, ea nu poate fi îmbunătăţită, este o guvernare mafiotă”, a spus Alexandru Slusari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...