România a reasigurat Republica Moldova de susținere în cadrul organizațiilor internaționale

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a efectuat o vizită la Ministerul Afacerilor Externe al României, unde a avut o întrevedere cu ministrul Teodor Meleșcanu.

Înalții demnitari au făcut un schimb de opinii în privința situațiilor politice internă și externă din Republica Moldova, referindu-se la problema transnistreană și relația cu Uniunea Europeană.

Ministrul Meleșcanu a reiterat susținerea României pentru țara noastră în cadrul organizațiilor internaționale, subliniind necesitatea continuării consecvente și aprofundarea reformelor în beneficiul bunăstării cetățenilor Republicii Moldova.

În contextul cooperării bilaterale, oficialii au accentuat necesitatea de a finaliza în termen restrâns proiectele energetice care vizează conectare fizică a Republicii Moldova, prin intermediul României, la spațiul energetic european.

În același timp, președintele Legislativului i-a mulțumit șefului diplomației de la București pentru numeroasele proiecte sociale finanțate de România, printre care donația a sute de microbuze școlare pentru transportarea elevilor, renovarea și dotarea a sute de grădinițe, contribuția la reabilitarea Institutului Mamei și Copilului, renovarea unor obiective culturale reprezentative cum ar fi Sala cu Orgă, Muzeul Național de Artă, dar și pentru proiectul transfrontalier SMURD.

În zilele de 27 și 28 septembrie, președintele Parlamentului, Andrian Candu s-a aflat într-o vizită de lucru în România.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.