Ministrul român al Afacerilor Externe dă asigurări că România va sprijini, în continuare, Republica Moldova în parcursul european

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu, a avut, joi, o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, aflat în vizită în România, și l-a asigurat pe acesta de sprijinul României pentru parcursul european al ţării noastre.

Cei doi înalți demnitari au făcut o trecere în revistă a stadiului cooperării bilaterale, cu accent pe realizarea proiectelor de interconectare din domeniile energiei și transporturilor, abordând, totodată, și evoluțiile relevante din Republica Moldova și relația cu Uniunea Europeană, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

În cadrul întrevederii s-a discutat despre demersurile de reformă întreprinse de Guvernul și Parlamentul de la Chișinău în contextul implementării Acordului de Asociere și a Acordului Aprofundat și Cuprinzător de Liber Schimb cu UE, șeful diplomației române evidențiind necesitatea continuării consecvente și aprofundării reformelor în beneficiul bunăstării cetățenilor Republicii Moldova.

Candu a mulțumit României pentru sprijinul constant și concret acordat și a subliniat relevanța proiectelor comune de colaborare pentru dezvoltarea Republicii Moldova.

Ministrul român Teodor Meleșcanu a reiterat importanța prioritară acordată relației cu Republica Moldova în ansamblul politicii externe a României și a reasigurat de angajamentul activ al țării noastre în avansarea parcursului european al Republicii Moldova, arată sursa citată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...