Dezvăluiri: Dodon se afla alături de Plahotniuc chiar în ziua alegerilor prezidențiale. A vorbit și cu Poroșenko

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Igor Dodon se afla alături de oligarhul Vladimir Plahotniuc chiar în ziua alegerilor prezidențiale, la scurt timp după ce rezultatul scrutinului a fost anunțat, susține analistul politic Igor Munteanu.

Munteanu a declarat joi, în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la Pro TV că Dodon ar fi vorbit în acea seară și cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, care l-ar fi felicitat pentru victorie.

„Vă aduceţi aminte în ultima zi de alegeri, comentam în acest minunat studiou rezultatele alegerilor prezidenţiale, exact în acea zi domnul Dodon a avut o convorbire cu preşedintele Poroşenko, care l-a felicitat cu rezultatele obţinute şi care i-a pus nişte condiţii cu privire la situaţia în care ar putea să viziteze Ucraina, pentru că aceste condiţii erau determinate de felul în care a avut un discurs candidatul în campania electorală şi care nu erau acceptabile pentru Ucraina.

Şi cel mai interesant lucru este cine i-a transmis receptorul candidatului Dodon care încă nu era preşedinte atunci. Deci, această întrebare valorează multe milioane şi evident că de la persoana care i-a transmis telefonul să vorbească cu preşedintele Poroşenko porneşte totul. Evident că acea persoană era liderul PD şi de la asta pornim, respectiv scenografia care se întâmplă în viaţă politică din Republica Mldova. S-au creat nişte piese foarte interesante pentru ca să avem iluzia că PSRM este opusul PD şi în acest fel s-a divizat oarecum scena politică.

În realitate, evident că PD şi PSRM sunt într-o anumită coordonare, deşi se urăsc, se iubesc în acelaşi timp şi au probabil anumite momente în care îşi coordonează foarte bine activităţile”, a declarat Igor Munteanu.

Afirmațiile acestuia sunt însă în contradicție cu cele ale lui Dodon, care de când a devenit președinte a declarat în nenumărate rânduri că nu ar fi vorbit niciodată cu Plahotniuc.

Asta chiar dacă și primarul de Bălți, Renato Usatîi, afirmase recent că Dodon a avut o întâlnire cu Plahotniuc chiar la GBC, la care ar fi asistat și bașcanul Găgăuziei Irina Vlah.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...