Şi asta după ce conducerea Moldova 1 a anunţat că va avea în grilă o emisiune cu denumirea „Ora Partidelor”, în care reprezentanţii tuturor formaţiunilor îşi vor exprima punctele de vedere.

„Am reiterat că nu vrem o oră a opoziţiei doar formal. în care partidelor care se bucură de sprijinul oamenilor le vine rândul o dată la doi ani. Asta am avut şi până acum. Aşteptăm să vedem. Ni s-a promis că săptămâna viitoare televiziunea va veni cu un concept elaborat în care încearcă să rezolve aceste solicitări ale noastre”, a menţionat preşedinta PAS, Maia Sandu.

„Cum adică „Ora Partidelor”? Asta înseamnă că PD-ul este non-stop promovat la posturile lui Plahotniuc, PSRM – la posturile lui Dodon, apoi vor fi promovaţi şi la „Ora Partidelor”?”, a întrebat moderatorul emisiunii Val Butnaru.

„Protestul din 17 septembrie a fost organizat de Consiliul Marii Adunări Naţionale şi în prim plan au ieşit cele două partide emergente ale mişcării protestatare. La protest s-a votat o rezoluţie în care toţi cei prezenţi au cerut de la televiziunea publică o oră a opoziţiei. Când vorbim de ora opoziţiei nu vorbim de opoziţia îngenuncheată, de cea de pe hârtie, de carton sau cea care este scoasă de la naftalină când Plahotniuc vrea să convingă cu privire la aşa-zisul consens naţional. Cei de la televiziunea naţională au avut timp berechet de pe 17 septembrie să spună clar că dă timp opoziţiei antioligarhice şi celor care au ieşit în stradă. Nu l-am văzut pe Ghimpu să iasă în stradă sau pe Dodon să iasă în stradă cu un asemenea deziderat. Dar astăzi i-am văzut pe mulţi. Cred că trebuie să fim respectuoşi cu oamenii care au ieşit în stradă pentru a-şi cere drepturile. Nu e nicio problemă, să facă şi „Ora partidelor”, şi „Ora partiduţelor”, de care vor ei. Dar este important ca opoziţia care în campania prezidenţială, având un candidat comun, având sprijinul a peste 47 la sută din populaţie, să aibă acces la televiziunea publică plătită de aceşti oameni”, a spus liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Precizăm că următoarea manifestaţie anunţată de liderii Platformei Demnitate şi Adevăr şi cei ai Partidului Acţiune şi Solidaritate va avea loc duminică, pe 1 octombrie. Asta după ce revendicările populare adoptate la ultimul miting au fost neglijate de guvernare.