„Din surse sigure ştiu că, la GBC, este elaborat planul ca, până în decembrie, să închidă Jurnal TV. Foarte simplu, din motive economice să fie blocate conturile”, a declarat Val Butnaru în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”.

Potrivit jurnalistului, lovitura aplicată postului de televiziune TV8, prin tărăgănarea de către CCA a examinării cesionării licenţei, este ca „o lecţie deschisă” pentru toţi. „Tuturor li s-a dat de înţeles ce vor păţi”, a adăugat Val Butnaru.

„Este creat în mod special un precedent. În mod evident este o încercare foarte clară de a închide acest post care e clar că le stă în gât. Pregătesc acest precedent pentru Jurnal TV”, a adăugat şi preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Amintim că Jurnal TV a fost relansat pe 5 martie, după o pauză forţată de aproape două luni, cauzată de atacurile la care a fost supusă instituţia. Postul de televiziune este finanţat dintr-un grant obţinut de la European Endowment for Democracy.

Precizăm că pe 16 ianuarie curent administraţia Jurnal Trust Media a anunţat modificarea grilei de emisie din cauza atacurilor la care a fost supusă instituţia de-a lungul activităţii sale şi care s-au înteţit în ultima perioadă, culminând cu rezilierea unilaterală şi necondiţionată a contractului de locaţiune de către proprietarul în care Jurnal TV îşi avea sediul de şapte ani. 

Vestea că Jurnal TV a fost obligat să părăsească de urgenţă sediul şi trebuie să-şi reducă drastic producţia proprie a stârnit îngrijorare şi declaraţii dure în rândul mai multor oficiali europeni, a deputaţilor de la Bucureşti, precum şi din partea societăţii civile şi a telespectatorilor Jurnal TV.