Danemarca: Atac informatic asupra Ministerului Imigrației, după ce titulara sa a postat pe Facebook o caricatură cu profetul Mahomed

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup de hackeri din Turcia a revendicat un atac informatic care a dus la blocarea, miercuri, a site-ului Ministerului danez al Imigrației. Hackerii au asociat atacul cu o recentă postare pe Facebook a ministrului imigrației, Inger Stojberg, în care aceasta ia atitudine în favoarea caricaturilor profetului Mahomed care au generat un amplu scandal în 2005, relatează joi dpa și thelocal.dk.

Atacul cibernetic tip DDoS a vizat atât Ministerul Imigrației, cât și Ministerul danez de Externe, potrivit companiei publice de radio-televiziune DR. Un grup de hackeri care se prezintă sub numele Aslan Neferler Tim a anunțat pe Facebook că s-a aflat la originea acestuia, dar autenticitatea revendicării nu a fost deocamdată confirmată oficial.

Inger Stojberg a declarat pe postul TV2 că nu poate decât să remarce „coincidența” dintre postarea sa și atac și a precizat că ministerul său va face publice noi informații odată ce se va stabili ce s-a întâmplat. Site-ul Ministerului Imigrației, blocat miercuri seara târziu, nu-și reluase funcționarea joi la orele amiezii, pentru a preveni noi atacuri, a explicat Stojberg.

Ministra daneză a postat cu câteva zile în urmă pe Facebook fotografia unei caricaturi a profetului Mahomed cu o bombă în turban, explicând că folosește respectiva imagine ca fundal pe tabletă pentru că „iubește” libertățile fundamentale pe care le oferă Danemarca. Ea și-a exprimat totodată dezamăgirea că un muzeu din Jutland a decis să nu includă cele 12 caricaturi ale profetului într-o expoziție consacrată blasfemiei ce urma să fie inaugurată vineri.

Cele 12 caricaturi ale profetului Mahomed, publicate inițial în 2005 de un cotidian danez, au generat proteste violente în lumea musulmană, iar autorul lor, Kurt Westergaard, trăiește de atunci sub protecția poliției, după ce a fost atacat în propria-i casă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...